Trek in een warme en zoete apple crumble? Then look no further! Met dit makkelijk recept tover je binnen de kortste tijd een heerlijke zelfgemaakte crumble van appels uit je oven. Lekker als ontbijt voor over je yoghurt of in de avond als dessert in combinatie met een bolletje vanille ijs.

Voor 4 tot 6 personen:
– 3 zoete appels
– 150 gram amandelmeel + 1,5 eetlepel
– 2,5 eetlepels kaneel
– 0,5 eetlepel speculaaskruiden
– 8 eetlepels ongezouten roomboter
– 4,5 eetlepels honing
– 2 theelepels vanille-extract
1. Was de appels en snij ze met de schil er nog aan in stukjes.
2. Doe de stukjes appel in een schaal. Voeg hier 1,5 eetlepel kaneel, 1,5 eetlepel amandelmeel, 0,5 eetlepel speculaaskruiden, 0,5 eetlepel honing en een handje rozijnen aan toe. Schep alles goed door elkaar.
3. Smelt de roomboter kort in de magnetron (30 – 45 sec). Doe dit vervolgens samen met 150 gram amandelmeel, 1 eetlepel kaneel, de rest van de honing en het vanille-extract in een kom. Wrijf alle ingrediënten samen tot een crumble.
4. Vet een ovenschaal in en schep hier eerst het appel-mengsel in. Verdeel hier vervolgens de crumble overheen. Plaats de apple crumble 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat de crumble goudbruin is gekleurd.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Thanks voor dit recept! Ga het komend weekend maken. En dan nog met een handje noten erdoor:)
Leuk om te lezen! Hoop dat je het lekker gaat vinden! x