Wel eens van baobab poeder gehoord? De poeder wordt gemaakt van de vruchten van de baobab boom. Het vruchtvlees heeft een zoetzure smaak die te vergelijken is met een combinatie van grapefruit, peer en vanille. En is daardoor heerlijk om te verwerken in uiteenlopende gerechten en drankjes.

Voor 20 tot 25 balletjes:
– 200 gram amandelen
– 450 gram dadels
– 2 eetlepels amandelmousse
– 4 theelepels baobab poeder
– 1 theelepel kaneel
– 2 theelepels cacaopoeder
1. Week de dadels een kwartier in kokend water.
2. Laat de dadels uitlekken en dep ze tot slot nog goed droog.
3. Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix het goed door elkaar. Bepaal zelf hoe grof of fijn je het mengsel wil hebben.
4. Maak er 20 tot 25 balletjes van. Afhankelijk van hoe groot of klein je ze wilt hebben. Rol ze tot slot nog door wat baobab poeder.
In de koelkast zijn de balletjes afgesloten tot 2 weken houdbaar. Vries je ze in? Dan blijven ze 3 maanden goed.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie