Vanochtend maakte ik voor Sophia Marokkaanse cha’ariya bel hlib. Dat is weer een keer wat anders dan haar volkoren papje. Het heeft wat weg van de Portugese aletria, maar dan zonder eieren en citroen.

Voor 6 schaaltjes:
– 1 liter volle melk
– 10 cl water
– 60 gram ongezouten roomboter
– 350 gram vermicelli
– 40 gram suiker (of naar smaak)
– Kaneel naar smaak
– Optioneel: schil halve sinaasappel
1. Giet het melk samen met het water, de suiker en roomboter in een pan en zet het vuur medium hoog. Eventueel kun je nog de schil van een halve sinaasappel in zijn geheel toevoegen, om er later weer uit te vissen.
2. Zodra alles warm is voeg je de vermicelli toe en blijf je roeren. Draai het vuur wat lager en laat de vermicelli minimaal 15 minuten meekoken.
3. Wanneer de cha’ariya de gewenste dikte heeft schep je het in schaaltjes en strooi je er tenslotte nog wat kaneel overheen.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Ik zocht nog lekkere recepten voor mijn zoontje en dit recept is zeker een leuke afwisseling op wat hij al eet. En stiekem lijkt het mijzelf ook heerlijk!