De lekkerste chocolade granola maak je zelf! Het is niet alleen erg leuk om te doen. Het is ook nog eens supersimpel! De oven doet eigenlijk al het werk.

Hieronder vind je mijn recept, maar pas het vooral aan naar wat jij lekker vindt. Het voordeel van granola is dat je eigenlijk oneindig kunt variëren.
Je hebt nodig:
– 150 gram havermout
– 50 gram kokosvlokken
– 50 gram amandelen
– 50 gr cacaonibs
– 20 gram cacao
– 2,5 eetlepel kokosolie
– 2 tot 3 eetlepels honing
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Breek indien gewenst de amandelen in grove stukken.
3. Doe de noten, havermout, cacao, kokosvlokken en cacaonibs in een kom en roer goed door.
4. Voeg de honing en kokosolie toe aan een pannetje en zet het op zacht vuurt. Roer het tot een glad papje.
5. Schenk het gesmolten kokosmengsel bij de overige ingrediënten voor de havermout granola nu in dezelfde kom door elkaar.
6. Schep de havermout granola op de bakplaat en spreid met een lepel goed uit. Bak de granola in 15 tot 20 minuutjes af. Schep halverwege om.
7. Haal de gebakken granola uit de oven en laat het volledig afkoelen. Hierdoor worden de vlokken heerlijk knapperig.
Voeg optioneel nog wat extra stukjes (pure) chocolade toe voor een nog intensere smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Echt een heerlijk recept! Ik ben dol granola 😋 Deze is super en leuk om te maken 😀
Ohhhh wat een lekker receptje zeg! Ik ben heel benieuwd en ga deze zeker uitproberen. Wat is een mogelijke vervanger van de cacaonibs?