Deze dadelballetjes zijn niet alleen erg lekker. Ze zijn ook nog eens supergezond én snel klaar. Dus dikke win – win – win!

Je kunt er in principe alles in doen wat je zelf lekker vindt. Ik heb het gedaan met de dingen die ik op dit moment in huis heb. Dus mocht je iets niet in huis hebben: durf te varieren!
Voor 15 tot 18 stuks:
– 300 gram dadels zonder pit
– 2 volle eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 115 gram ongezouten pinda’s
– Grof Himalaya zout naar smaak
1. Week de dadels een half uur in warm water en blend ze vervolgens samen met de pindakaas en cacaopoeder tot een redelijk glad mengsel.
2. Hak de pinda’s grof in een keukenmachine.
3. Schep het dadel-mengsel samen met de pinda’s in een schaal. Strooi er naar smaak Himalaya zout overheen.
4. Meng alles goed door elkaar en zet het 15 min in de vriezer. Hierdoor plakt het zo wat minder.
5. Na 15 minuten draai je balletjes van de gewenste grote en bewaar je ze afgesloten in de koelkast of vriezer.
In de koelkast zijn ze tot 2 weken houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden. Dus ideaal om periodiek een voorraadje aan te leggen.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie