De feta saganaki… Je hebt ‘m in veel verschillende varianten maar die met sesam en honing is simpelweg het aller-aller-ALLER-lekkerst. Perfect voor bij de borrel, als tussendoortje of als voorgerecht.

Voor 4 personen:
– 8 kleine feta blokjes
– 1 groot ei
– 6 tot 8 eetlepels bloem
– Bakje sesamzaad
– Honing naar smaak
– Wat olijfolie
1. Haal de feta uit de verpakking en dep het goed droog met een stuk keukenpapier. Hierdoor hecht de bloem straks beter.
2. Zet twee schalen klaar. In 1 breek je het ei en in de ander doe je het bloem.
3. Haal het eerste blokje feta door het ei, daarna door de bloem en daarna nógmaals door het ei. Strooi bovenop wat sesamzaadjes. Doe hetzelfde met de overige feta.
4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de saganaki aan alle kanten goudbruin.
5. Serveer met honing.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie