Je dag starten met versgebakken brood. I love it!! Deze gevulde broodjes met gehakt uit de oven zijn ideaal voor een goedgevulde hap tussendoor of als een simpele hoofdmaaltijd.

Uit onderstaand recept haal je circa 25 broodjes.
Voor het deeg:
– 750 gram bloem
– 11 gram gist (1,5 zakje)
– 185 ml melk
– 185 ml zonnebloemolie
– 185 ml Griekse yoghurt
– 2 tl zout
Voor de vulling:
– 500 gram rundergehakt
– 1 grote winterpeen
– 1,5 ui
– 4 teentjes knoflook
– 10 gram verse platte peterselie
– 4 tl paprikapoeder
– 0,5 tl cayennepoeder
– 0,5 tl knoflookpoeder
– 1,5 el tomatenpuree
– Zout en peper naar smaak
1. Meng in een diepe schaal het bloem samen met de gist. Meng in een andere schaal de olie, yoghurt en melk en voeg dit vervolgens toe aan het bloem. Doe er nu ook het zout bij.
2. Kneed alles flink door elkaar met een keukenmachine. Bedek het deeg met een theedoek en laat het een uur rijzen.
3. Maak ondertussen de vulling. Rul het gehakt en voeg hier fijngesnipperde ui en wortel aan toe, evenals de knoflook, tomatenpuree, peterselie en alle kruiden.
4. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe. Laat het mengsel volledig afkoelen in een schaal.
5. Maak 5 gelijke staven van het deeg en draai uit elke staaf 5 bolletjes.
6. Neem een bolletje, druk deze plat en leg in het midden 2 eetlepels van het gehakt mengsel.
7. Druk dan de zijkanten om de vulling heen zodat je nu een dicht bolletje hebt en vorm het tot een pistoletje. Werk zo alle bolletjes af.
8. Besmeer de pistolletjes met eigeel en bak ze in 15 – 20 minuten op 200 graden af. Of tot ze lekker goudbruin zijn.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie