Deze koolhydraatarme tonijnpakketjes zijn eenvoudig om te maken en smaken errug goed. Al zeg ik het zelf. Door het fathead deeg van mozzarella en de tonijnvulling zijn ze heerlijk romig en cheesy.

Afgelopen week ben ik door Princes uitgedaagd voor een receptenruil.
Ik heb er toen voor gekozen om een koolhydraatarm variant te maken op de tonijn pakketjes van Healthy Sisters
In eerste instantie wilde ik daarbij hun vulling aanhouden. Alleen vond ik het na een 1e proefronde niet matchen met mijn fathead deeg.
Zoiets weet je pas tot je het probeert… Dus heb ik last minute nog een andere vulling gemaakt.
De tonijn pakketjes zijn nu heerlijk cheesy en romig geworden. En echt net zo lekker als het origineel recept.
Met het recept hieronder kun je zo’n 24 tonijn pakketjes maken.
Voor de vulling:
– 2 blikjes tonijn in water van Princes
– 200 gram roomkaas
– 2 bosjes bosuitjes
Voor het deeg:
– 300 gram geraspte mozzarella
– 100 gram amandelmeel
– 60 gram roomkaas
– 2 eieren
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Neem een pan met dikke bodem. Laat hierin de geraspte mozzarella samen met de roomkaas op middelhoog vuur smelten. Blijf voortdurend over de bodem roeren met een houten spatel!
3. Als je merkt dat het aan dreigt te branden op de bodem, moet het vuur lager. Zodra je een mooie egale massa hebt zonder klontjes, draai je het vuur uit.
4. Voeg direct het amandelmeel en de eieren toe aan de gesmolten kaas en meng het door elkaar met een spatel. Als het deeg voldoende is afgekoeld kneed je het met je handen tot een glad deeg.
5. Plaats het deeg 15 min in een afgedekte schaal in de vriezer. Dan is het daarna makkelijker te hanteren.
6. Maak ondertussen de vulling door de tonijnstukjes en de roomkaas met een vork goed door elkaar te mengen. Snij de bosuitjes fijn en meng dit door de vulling.
7. Haal het deeg uit de vriezer en verdeel het in 3 gelijke ballen. Leg een bal tussen 2 vellen bakpapier en rol het met een deegroller plat tot een dikte van circa 3 mm.
8. Snij met een pizzasnijder rechthoeken van 6 bij 12 cm. Schep op 1 helft wat vulling en vouw de andere helft eroverheen. Sluit de zijkanten met een vorkje.
9. Herhaal dit tot al je beslag en vulling op is. Bak de pakketjes in 30 min goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Heerlijk! Ik ben gek op tonijn en ga deze zeker een keer proberen! 😍
Wat een goed idee, dit lijkt me super om in batch te maken en op voorraad in de vriezer te hebben en een keto hapje te kunnen serveren! Ga ik zeker eens maken!