Wolkenbroodjes zijn een heerlijk koolhydraatarm en eiwitrijk alternatief voor brood. Ook zijn ze volledig glutenvrij. Voor dit recept heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Lekker makkelijk dus!

Voor 12 tot 15 stuks:
– 3 eieren
– 100 gr Hüttenkäse
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/4 bosje bieslook
1. Splits de eieren en vang de eiwitten op in een vetvrije(!!) kom.
2. Meng de eidooiers in een andere kom met de hüttenkäse tot een glad beslag. Knip het bosje bieslook erboven in stukjes en meng opnieuw.
3. Klop de eiwitten samen met het bakpoeder net zolang stijf totdat het piekt. Spatel het daarna voorzichtig door het hüttenkäse-mengsel.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het bakpapier licht in met wat zonnebloemolie.
5. Schep het beslag in kleine niet te hoge hoopjes op het bakpapier. Bak de broodjes voor zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie