Labneh is zo super lekker! En het is ook nog eens super makkelijk om zelf te maken. Het is vergelijkbaar met hangop, alleen dan met een mespuntje zout. Lekker met Libanees platbrood of naanbrood.

Ik maak meestal een klein voorraadje. Goed afgesloten is het tot 2 weken houdbaar in de koelkast.
Voor de labneh:
– 500 ml Turkse yoghurt
– Halve theelepel zout
– Notenmelkzak van bijvoorbeeld Yoghurt.nl
Topping:
– 2 eetlepels grof gehakte ongezouten pistachenootjes
– 2 eetlepels granaatappelpitjes
– 1 eetlepel olijfolie extra vierge
1. Voeg het zout toe aan de yoghurt en meng dit goed door elkaar.
2. Hang een zeef of vergiet in een diepe schaal. Giet de yoghurt in de notenmelkzak en leg de zak in de zeef zodat het vocht in de schaal valt. Plaats het minimaal 4 uur in de koelkast.
3 De labneh is nu klaar! Sprankel er wat olijfolie bovenop en verdeel er de pistache en granaatappelpitjes overheen.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie