Ken je baghrir? Ook wel duizend gaatjes pannenkoek genoemd. Het zijn heerlijke luchtige Marokkaanse pannenkoekjes en erg lekker met roomboter en honing. Probeer ze één keer en je raakt direct verslaafd.

Je kunt er in principe alles in doen wat je zelf lekker vindt. Ik heb het gedaan met de dingen die ik op dit moment in huis heb. Dus mocht je iets niet in huis hebben: durf te varieren!
Voor 15 tot 18 stuks:
– 300 gram fijne griesmeel
– 100 gram bloem
– 16 gram bakpoeder
– 7 gram gedroogde gist
– 1 zakje vanille suiker
– 1 theelepel zout
– 500 ml lauw water
1. Zeef het griesmeel en de bloem en doe dit samen met het bakpoeder, gist, vanille suiker en zout in een schaal. Meng het goed door elkaar.
2. Lepel de droge ingrediënten over in een blender en voeg hier nu ook het lauwe water aan toe. Mix het tot je een glad en vloeibaar beslag hebt.
3. Hier het mengsel terug in de schaal die je eerder hebt gebruikt en dek het af. Laat het beslag minimaal een uur rusten en rijzen.
4. Schep een volle pollepel van het beslag in een koude koekenpan met anti-aanbaklaag en laat het beslag op laag vuur gaar worden. Je zult dan zien dat er gaatjes ontstaan.
5. Bak de beghir aan één kant gaar tot de onderkant mooi goudbruin is. Als het beslag aan de bovenkant helemaal droog is, dan is je beghrir klaar. Draai Je beghrir nooit om. Het wordt maar aan een kant gebakken.
6. Spoel de pan om met koud water en herhaal dit proces tot al het beslag op is. Dek het baghrir af met een theedoek zodat het warm blijft, tot de rest klaar is.
TIP: Ik eet ze het liefst met gesmolten roomboter waar ik dan naar smaak nog wat honing doorheen roer. Maar je kunt ze ook eten met alleen olijfolie, nutella of bijvoorbeeld jam.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie