Eergisteren heb ik voor het eerst van mijn leven batbots gemaakt. Ook wel bekend als Marokkaanse panbrood. En nu ik weet hoe eenvoudig ze te maken zijn, gaan ze hier zeker vaker op tafel komen.

Uit onderstaand recept haal je 16 tot 18 medium Marokkaanse batbots gevuld met spicy gehakt.
Voor het deeg:
– 1 kg bloem
– 3 tl kristalsuiker
– 1,5 tl zout
– 550 ml lauwe melk
– 14 gr gedroogde gist
Voor de vulling:
– 600 gram rundergehakt
– 1 grote winterpeen
– 1,5 ui
– 4 teentjes knoflook
– 15 gram verse platte peterselie
– 6 tl paprikapoeder
– 4 tl cayennepoeder
– 1,5 tl knoflookpoeder
– 2 el tomatenpuree
– Zout en peper naar smaak
1. Giet de melk in een maatbeker en warm dit kort op in de magnetron. Roer er de suiker en gist door en laat het rusten tot het begint te schuimen.
2. Mix in een kom de bloem met het zout en giet hier vervolgens de melk bij. Kneed het deeg flink. Smeer het daarna in met olie en laat het een uurtje afgedekt rusten.
3. Maak ondertussen de vulling. Rul het gehakt en voeg hier fijngesnipperde ui en wortel aan toe, evenals de knoflook, tomatenpuree, peterselie en alle kruiden. Proef! Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden en zout en peper toe. Laat het mengsel volledig afkoelen in een schaal.
4. Rol na een uur het deeg uit tot een lange staaf en laat het 15 minuten rusten.
5. Vet je handen in met olijfolie en verdeel de staaf in 18 bolletje. Draai ze rond en laat ze opnieuw 15 minuten rusten.
6. Druk daarna ieder bolletje plat tot een dikte van 0,5 cm en schep hier 1,5 eetlepel vulling op.
7. Breng de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg in het midden goed samen.
8. Leg de batbot met de naad naar beneden en druk het plat. Laat het deeg nogmaals 15 min rusten.
9. Verwarm een skillet en leg hier een batbot in met de naad naar beneden. Druk het nogmaals goed aan zodat het mooi plat is.
10. Bak het brood op een laag vuurtje tot beide kanten goudbruin zijn.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie