Deze heerlijke zachte msemmen / rghaif zijn ontzettend populair in de Marokkaanse keuken. En dat is niet zomaar! Hier komen ze ook wekelijks met het ontbijt en lunch op tafel. Heerlijk met wat roomboter en honing.

Voor 6 tot 8 stuks:
– 400 gram bloem
– 200 gram fijne griesmeel
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 400 ml lauwwarm water
– 100 tot 125 ml zonnebloemolie
– Wat extra griesmeel
1. Meng alle droge ingrediënten goed met elkaar in een schaal. Schenk er daarna beetje bij beetje het water bij.
2. Kneed alles 10 minuten stevig door elkaar. Als je merkt dat het deeg nog wat te droog is, kun je wat extra water toevoegen.
3. Dek het deeg af en laat het minstens een uurtje rusten.
4. Vet je handen in met olie en verdeel het deeg in 6 tot 8 gelijke bollen.
5. Smeer je werkplek goed in met zonnebloemolie en strooi er nog wat extra griesmeel over.
6. Leg er een bolletje deeg op en druk het plat. Werk vanuit het midden naar buiten toe.
7. Besprenkel het deeg tussendoor flink met zonnebloemolie en griesmeel.
8. Vouw de bovenkant van het deeg naar het midden en strooi er weer olie en griesmeel op. Druk dit deeg wat aan.
9. Vouw nu ook de onderkant naar het midden. Druk aan en besprenkel weer met olie en griesmeel.
10. Doe hetzelfde met de linker en rechterzijde. Je houdt uiteindelijk een vierkant pakketje over.
11. Leg het op een ingevette dienblad en dek het af. Werk zo ook de rest van het deeg af.
12. Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
13. Smeer je werkplek nogmaals in met olie evenals je handen. Pak een pakketje en druk dit met je vingertoppen plat tot het formaat bijna verdubbeld.
14. Bak de msemmen in 1 tot 1,5 minuut aan beide kanten goudbruin.
15. Smeer daarna de msemmen aan beide kanten in met een beetje olie. Leg ze op een bord en dan ze af met een doek.
Werk steeds per msemmen. Wanneer de msemmen bijna klaar is met bakken, vorm je pas het volgende pakketje. Lekker met wat honing. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie