In elk Indiaas restaurant krijgt als voorgerecht een pappadam. Het is een traditioneel Indiase snack gemaakt van linzenmeel. Heerlijk luchtig, knapperig en smaakvol.

Voor 8 stuks:
– 1 pak pappadums van Patak
– 400 gram gerookte zalm en / of tonijn
– 1 avocado
– 8 radijsjes
– 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
– 1 pakje pittige kiemgroenten
– Wat sojasaus
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels wasabi
1. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan. Snij de avocado in blokjes en de radijsjes in dunne schijfjes.
2. Meng de mayonaise met de wasabi en smeer de pappadums hier mee in.
3. Beleg elke pappadum met 50 gram zalm of tonijn en besprenkel het licht met wat soja.
4. Verdeel de radijsjes en avocado over de pappadums en leg er een handje kiemgroenten bovenop. Strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes overheen.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie