Vandaag deel ik een recept dat we vroeger vaak aten als we gezellig met het hele gezin gingen barbecueën. Een heerlijke zomerse salade met gegrilde makreel, peer, avocado en radijsje.

Voor 1 vol bord:
– 1 blikje gegrilde makreel van Princes
– 3/4 baby romaine sla
– 1/4 komkommer
– Halve avocado
– 5 radijsjes
– 1 sappige zoete peer
– Halve eetlepel honing
– 1,5 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak
1. Maak allereerst een dressing door de honing en olijfolie door elkaar te mengen.
2. Snij de sla in grove repen en spoel het af met water. Snij de komkommer en radijsjes in plakjes en de avocado in blokjes.
3. Verwijder de schil en haal het klokkenhuis uit de peer. Snij in kleine blokjes.
4. Hussel alle groente en fruit door elkaar op een groot bord.
5. Laat de makreel ietwat uitlekken en leg het boven op de salade. Maak het af met wat dressing en eventueel nog wat extra zout en peper.
Optioneel kun je er nog een flinke hand (geroosterde) noten aan toevoegen, maar omdat ik het koolhydraat beperkt wil houden heb ik dat niet gedaan.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie