Deze kruidige koekjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken. Want: Thais eten verveelt nooit! Het maïs maakt de koekjes knapperig en de rode curry geeft de koekjes een kleine bite. Deze maïs koekjes zijn makkelijk te maken en staan binnen no time op tafel. Ideaal als lunch of als een gezond tussendoortje.

Voor 28 – 32 stuks:
– 100 gram rijstmeel
– 300 gram maïs uit blik
– 200 ml melk
– 150 gram krabsticks
– 1 medium ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1,5 eetlepel rode curry
– 2 bosuitjes
– 3 eetlepels platte peterselie
– 3 teentjes knoflook
– 50 gram geraspte cheddarkaas
– Himalaya zout naar smaak
1. Meng het rijstmeel, ei, de helft van het maïs, 200 ml melk, bakpoeder, knoflook en curry met een staafmixer tot een dik beslag.
2. Hak de krabsticks en peterselie fijn en snij de bosuitjes in ringen. Voeg dit samen met de overgebleven maïs en de geraspte cheddarkaas toe aan het beslag. Roer alles goed door elkaar en breng het eventueel nog op smaak met zout.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met een antiaanbaklaag. Afhankelijk van de grote van je pan bak je nu 3 tot 5 koekjes per keer. Voor 1 koekje heb je 1 volle eetlepel beslag nodig.
4. Druk het beslag plat tot je ronde koekjes krijgt. Bak ze op laag vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant enigszins droog. Draai ze dan om en bak ze nog kort aan de andere kant.
5. Laat de koekjes kort uitlekken op wat keukenpapier. Serveer ze met chilisaus of een andere saus naar keuze.
De maïs koekjes zijn ook ideaal om van tevoren klaar te maken. Wil je ze opdienen? Warm ze dan zo’n 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Mijn zus maakt wel eens maïs koekjes. Erg lekker! Als ze de volgende keer langskomt zet ik deze op tafel.