Eén van mijn favoriete spreads van dit moment is deze vegan rode bieten spread met mierikswortel. Heerlijk op een dik snee geroosterd donker brood met wat pijnboompitten en tuinkers.

Voor de spread:
– 250 gram rode bieten
– 2 theelepels geraspte mierikswortel
– 2 eetlepels olijfolie
– Handje cashewnoten
– Scheutje citroensap
– Pijnboompitten
– Tuinkers
– Zout en peper naar smaak
1. Kook de rode bieten in ongeveer 45 minuten gaar. Laat ze afkoelen en schil ze daarna met een dunschiller.
2. Dep de bieten goed droog! Als ze nog te vochtig zijn wordt je spread te dun en dat wil je niet.
3. Doe de bieten samen met het mierikswortel, olijfolie, citroensap, noten, peper en zout in een keukenmachine en mix het net zo lang tot je een smeerbare spread krijgt. That’s it!
Ik eet het graag met wat pijnboompitten en tuinkers. Uiteraard kun je ook andere toppings gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie