Afgelopen week maakte ik deze gezonde vegan carrot dogs als lunch. Ze zijn minstens net zo lekker als het origineel en ook nog eens 100% vegan. Fast food doesn’t have to be junk food.

Voor 4 broodjes:
– 4 medium wortels
– 4 hotdog broodjes
– 15 ml balsamicoazijn
– 30 ml sojasaus
– 1,5 tl uienpoeder
– 4 tl gerookt paprikapoeder
– 15 ml olijfolie (of arachideolie)
– Halve rode ui
– 1 augurk
– Broodje Unox saus
1. Snij de wortels eventueel op maat. Rasp het schil rondom weg en maak de uiteinden van de wortels een beetje rond. Zo lijken ze net op echte hot dogs.
2. Kook de wortels 15 minuten in kokend water met wat zout beetgaar.
3. Meng de sojasaus, azijn, olijfolie, uienpoeder en paprikapoeder tot een marinade.
4. Giet de marinade over in een hersluitbare zak en voeg de wortels hier aan toe.
5. Sluit de zak af wanneer de wortels volledig zijn afgekoeld en laat de wortels minimaal 4 uur marineren. Of maak de marinade (net als ik) al een avond van te voren klaar.
6. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de wortels in 10 minuten rondom bruin. Keer ze regelmatig om.
7. Snipper ondertussen een halve rode ui en een augurk in fijne stukjes.
8. Snij 4 hotdog broodjes van bovenaf open en beleg elk broodje met een gemarineerde wortel. Garneer met wat stukjes ui en augurk en eindig met lekker veel ‘broodje Unox saus’.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Ik heb dit gisteren gemaakt als lunch. Was erg lekker! Zelfs mijn 2 kids gefopt. Ze geloofden niet dat het een wortel was.
Haha, fijn dat het zo in de smaak is gevallen 🙂