Vitello tonnato! Wie lust het niet? Ik ben er in elk geval gek op. Dit recept staat binnen een kwartier op tafel en mammia mia, wat issie lekker! En omdat ik niet kon kiezen zit in deze vitello tonnato zowel kalfsfricandeau als rosbief. Genieten!

Per bordje heb je nodig:
– 2 eetlepels tonnato-saus
– 3 plakjes kalfsfricandeau
– 3 plakjes rosbief
– 3 basilicum blaadjes
– 3 schijfjes roseval (of voor koolhydraatarm: radijs)
– Wat kappertjes
– Zout en peper naar smaak
Voor de tonnato-saus:
– 1 blikje tonijn in water
– 6 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel citroensap
– 1 eetlepel kappertjes
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: wat rode biet om de saus meer roze te maken
1. Open het blikje tonijn en laat het uitlekken. Doe de tonijn samen met de mayonaise, de kappertjes, en citroensap in een keukenmachine en mix het tot een glad. Voeg er eventueel nog wat rode biet uit een potje aan toe voor een leuk roze kleurtje.
2. Smeer op elke bord 2 eetlepels tonnato-saus in een ronde om een kookring heen.
3. Leg hier vervolgens om en om het vlees en de rosaval of radijsjes bovenop. Garneer met basilicum, kappertjes en eventueel nog wat zout en peper.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie