Vitello tonnato is een heerlijk Italiaans voorgerecht van kalfsfricandeau met tonijnmayonaise. Echter besloot ik het vandaag te gaan voor rosbief mét een leuke roze twist. Wil je uitpakken maar niet te veel moeite doen? Dan is dit het perfect recept! Het resultaat is niet alleen verrassend lekker, het staat ook nog eens binnen een kwartier op tafel.

Voor 2 personen:
– 150 gram gesneden rosbief
– 2 volle handjes rucola sla melange
– 5 radijsjes
– 1 blikje tonijn in water van Princes
– 3 eetlepels mayonaise
– Halve theelepel citroensap
– 1 eetlepel kappertjes
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: wat rode biet om de tonnato-saus meer roze te maken
1. Open het blikje tonijn en laat het uitlekken. Doe de tonijn met de mayonaise, een halve eetlepel kappertjes en de citroensap in een keukenmachine en mix het tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog wat rode biet uit een potje aan toe voor een leuk roze kleurtje.
2. Leg op elke bord een volle hand rucola sla melange met daaroverheen de rosbief. Sprankel wat van de zojuist gemaakte tonnato-saus hier en daar op het vlees. De rest van de saus serveer je er in een klein schaaltje apart bij, voor als iemand wat meer wilt.
3. Snij de radijsjes in dunne plakjes en strooi deze samen met de rest van de kappertjes over de rosbief. Garneer met een beetje rucola en wat zout en peper naar smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie