Met deze hartige zalm tompouce met avocado mousse steel jij de show! Ze zijn romig, knapperig en hebben door de wasabi een lekkere pittige smaak. Heerlijk als voorgerecht bij een (kerst)diner of voor wanneer je gewoon eens wat meer wilt uitpakken.

Voor 4 stuks:
– 1 rol vers bladerdeeg
– 100 gram crème fraiche
– 1 avocado
– 1 theelepel wasabi
– 100 gram gerookte zalm
– 1,5 eetlepel mierikswortelcrème
– Bieslook
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en snij er 4 vierkanten uit van 10 bij 10 cm. Snij de vierkanten nogmaals door de helft. Je hebt nu 8 stukjes van 5 bij 10.
2. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg daar weer een vel papier bovenop.
3. Zet er een ovenschaal bovenop, zodat het gewicht overal op het bladerdeeg drukt.
4. Bak het bladerdeeg 10 minuten in de oven. Haal de ovenschaal en bakpapier eraf en draai de plakjes om. Bak ze nu ongedekt voor nog eens 5 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.
5. Laat de plakjes afkoelen tot kamertemperatuur. Pureer ondertussen de avocado met de crème fraiche en wasabi tot een glad mengsel.
6. Besmeer 4 plakjes bladerdeeg met mierikswortel crème. Spuit op de andere 4 plakjes een mooi laagje avocado crème.
7. Leg nu op elk plakje bladerdeeg met avocado crème een plakje bladerdeeg met de mierikswortel crème naar boven gericht.
8. Snijd de zalm op maat ter grootte van de plakjes en dek de tompouches ermee af.
9. Spuit overal nog een dot crème fraiche bovenop en garneer met wat bieslook.
Tip: je kunt het bladerdeeg ook kleiner snijden, zodat je mini amuses krijgt.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie