Zelf kwark maken moeilijk? Not at all! Het is ook nog eens leuk om te doen. Je hebt enkel kwark startersculturen, wat melk en een notenmelkzak nodig.

Een tijdje geleden ontving ik een aantal producten van Yoghurt.nl, waaronder een verpakking kwark startersculturen en een notenmelkzak.
Afgelopen maandag had ik ein-de-lijk tijd om er mee aan de slag te gaan.
Het is (weet ik nu) super makkelijk om te maken en het resultaat is nice!
De kwark is romig en heeft een goede smaak. En verser dan dit krijg je het niet.
Ook proberen? Met de code ‘whatscookinnl’ krijg je 10% korting!
Voor 400 tot 500 gram kwark:
– 1 liter melk
– 1 zakje kwark startersculturen van Yoghurt.nl
– Een glazen pot van 1 liter
– Een notenmelkzak van Yoghurt.nl
1. Steriliseer de glazen pot in kokend heet water en laat het melk op kamertemperatuur komen.
2. Schenk de melk in de glazen pot en strooi er de inhoud van het zakje kwark startersculturen bij.
3. Roer het met een plastic lepel door tot de culturen volledig zijn opgelost.
4. Dek de pot af met een stukje keukenpapier of een koffiefilter en laat het 48 uur staan op kamertemperatuur.
5. Na 48 uur zal de melk dik en lobbig zijn. Proef even of het zuur genoeg is. Zo niet, laat nog eens 2 – 4 uur staan en controleer af en toe de smaak.
6. Zodra de smaak naar je zin is, schenk je de verzuurde melk in de notenmelkzak en hang je die op met een kom eronder om uit te lekken.
7. Na ongeveer 12 uur is de kwark voldoende uitgelekt. Je zal driekwart gewicht overhouden van de oorspronkelijke hoeveelheid. Wat neer komt op 400 – 500 gram.
8. Doe de kwark in een schone glazen pot en bewaar in de koelkast. Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie