Al bekend met arepa’s? Het zijn glutenvrije, lichtzoete maïsbroodjes afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze hebben qua vorm wat weg van pitabroodjes en zo worden ze ook gegeten. Je kunt ze vullen met wat er maar voorhanden is en wat met je lekker vindt.

Voor 12 tot 14 medium arepa’s:
– 400 gram maïsmeel
– 600 ml water
– 1,5 theelepel zout
– 2 eetlepels suiker
1. Meng in een kom het water met de suiker en het zout.
2. Voeg nu ook beetje bij beetje de maïsmeel toe en kneed het deeg.
3. Laat het deeg 5 minuten rusten. In het begin lijkt het deeg nog te nat, maar na rusttijd is het meestal precies goed. Als het deeg toch nog te plakkerig aanvoelt kun je nog je wat extra maïsmeel toevoegen. Is het deeg te droog? Doe er dan voorzichtig nog wat water bij.
4. Verdeel het deeg in 14 gelijke delen en draai er bolletjes van. Druk de bolletjes tussen je handen plat tot je een dikte van 1/2 cm.
5. Zet een pan op halfhoog vuur en doe er een klein beetje zonnebloemolie in. Bak de arepa’s in 10 tot 15 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
6. Laat ze kort afkoelen en beleg ze daarna naar keuze. Ik vind ze het lekkerst met jam.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie