Met dit recept maak je een heerlijk goedgevulde Belgisch vispotje zonder pakjes en zakjes. Er gaat bijna een kilo aan verschillende vis in. Super smakelijk en binnen een klein half uurtje op tafel!

Voor 4 personen:
– 3 potten visfond a 350 ml van de Jumbo
– 150 ml (alcoholvrije) witte wijn
– 375 ml slagroom
– 50 gr bloem
– 50 gr roomboter
– 150 gr soepgroenten
– 400 gr fruit de mer
– 400 gr kabeljauw of andere witvis
– Zout en peper naar smaak
1. Schenk de potten visfond in een pan, samen met de wijn en het slagroom en breng het langzaam aan de kook.
2. Doe de boter in een schaaltje en plaats het in de magnetron tot het gesmolten is. Voeg hier direct het bloem aan toe en roer het goed door tot je een glad mengsel hebt. Dit is je bindmiddel.
3. Zodra de bouillon kookt schep je er lepel voor lepel het bindmiddel door. Voeg er pas een volgende lepel aan toe wanneer bij de vorige het bindmiddel volledig is opgelost. Zo voorkom je klonten.
4. Proef tussendoor. En breng de bouillon eventueel nog wat meer op smaak met zout en peper.
5. Zodra de bouillon naar wens is voeg je de soepgroenten toe en laat je alles 5 minuten koken.
6. Snij ondertussen de kabeljauw in grove stukken en voeg ook dit samen met de fruit de mer toe aan de soep.
7. Controleer na 5 – 10 minuten of alle vis gaar is. If so… Dan kun je aanvallen.
TIP: 3. Wil je de soep liever koolhydraatarmen houden? Laat dan stap 2 en 3 achterwege en voeg wat johannesbroodpitmeel toe aan de soep.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie