Cacciucco di ceci is een heerlijk vegan Toscaans stoofpotje met kikkererwten en verse bladspinazie. Het is makkelijke te maken en erg smaakvol! Thuis eten we dit graag met wat gekruid flatbread.

Voor 4 personen:
– 2 uien
– 6 tot 7 teentjes knoflook
– Flinke scheut olijfolie
– 1 groenten bouillonblokje
– 120 ml (alcoholvrije) rode wijn
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 3 blikjes kikkererwten a 240 gr (uitgelekt)
– 400 gram verse bladspinazie
– 4 stengels bladselderij
– 2 potten tomatensaus a 400 gr
– 2 theelepels chilivlokken
– 4 eetlepels edelgistvlokken (kun je ook weglaten)
– 3 laurierblaadjes
– 2 tot 3 eetlepels gedroogde rozemarijn
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 100 ml vegan room
– Half bosje verse peterselie
– Peper en zout naar smaak
1. Versnipper de uitjes en pers de teentjes knoflook. Warm wat olijfolie op in een diepe pan. Voeg hier gelijk de ui en de knoflook aan toe, samen met het blokje bouillon, de laurierblaadjes, chilipoeder en nootmuskaat. Roer goed door.
2. Snij ondertussen de stengels selderij in stukken en voeg ook deze toe aan de pan. Bak zo’n 5 minuten mee.
3. Blus alles af met de rode wijn en balsamico azijn.
4. Spoel de kikkererwten af met water en voeg toe aan de pan. Doe nu ook de tomatenpuree en tomatensaus erbij. Strooi de gedroogde rozemarijn eroverheen.
5. Voeg na enkele minuten de bladspinazie toe. Doe dit handje voor handje, waarbij het vorige handje eerst volledig geslinkt moet zijn. Anders past het niet. Vind je dit lastig? Slink dan alles tegelijk in een aparte pan en voeg het ineens toe aan de rest.
6. Zet het vuur laag en laat alles nog zo’n 15 minuutjes sudderen.
7. Schenk er tot slot de room bij en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Garneer met verse peterselie.
Lekker met flatbread ingesmeerd met wat olijfolie en rozemarijn.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie