Zin in een gezond en snel recept? Dan raad ik je deze clafoutis met vis aan. Perfect voor doordeweeks! De voorbereiding kost je maximaal 20 minuten. Daarna een half uurtje in de oven en je kunt direct aan tafel. Smullen gegarandeerd.

Voor 3 personen:
– 300 gram (gemarineerde) heekfilet
– 400 gram wortelen en erwten (uitgelekt, pot)
– 400 gram (geschilde en voorgekookte) aardappelen
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels dille
– 4 teentjes knoflook
– 4 eieren
– 200 gram crème fraîche
– 80 gram geraspte parmigiano reggiano
– 1,5 eetlepel geschaafde amandelen
– Zout en peper naar smaak
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de aardappeltjes een kwartier in kokend water.
2. Meng ondertussen in een diepe schaal de olijfolie met dille en knijp er de teentjes knoflook boven uit. Voeg hier ook de worteltjes en erwten aan toe.
3. Snij de heekfilet in grote stukken en zet dit aan de kant.
4. Giet de aardappeltjes af. Houd ze daarna kort onder koud water zodat ze niet verder garen.
5. Snij de aardappeltjes in schijven en voeg ze toe aan het worteltjes en erwten mengsel. Roer alles voorzichtig met een lepel door elkaar.
6. Meng in een andere schaal de eieren met de crème fraîche en parmigiano reggiano. Klop het flink tot alle klonten eruit zijn en je een glas mengsel overhoudt. Breng op smaak met zout en peper.
7. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Lepel er de worteltjes, erwten en aardappelschijven in. Verdeel daar bovenop de stukken heekfilet.
8. Schenk het eiermengsel over de groenten en vis en strooi er tot slot nog wat geschaafde amandelen overheen.
9. Bak de clafoutis een half uurtje in de oven.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie