Heb je wel eens een gevulde portobello gegeten? Nee? Dan mis je echt wat. Ze zijn lekker, supergezond én koolhydraatarm! Deze keer vulde ik ze met zalmfilet en verse bladspinazie. Maar je kunt ze eigenlijk vullen met wat je zelf lekker vindt.

Voor 4 personen:
– 4 grote portobello’s
– Bosje bosuitjes
– 1/2 rode paprika
– 300 gram verse zalmfilet
– 250 gram verse bladspinazie
– 4 eetlepels crème fraîche
– Klein handje geraspte kaas
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel basilicum
– Zout en peper
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het steeltje uit de portobello’s en snij deze verder in kleine stukjes. Schraap de lamellen met een lepeltje uit de portobello’s en gooi ze weg.
2. Leg de uitgeholde portobello’s in een ingevette ovenschaal met de bolle kant naar onder.
3. Snijd de bosuitjes in kleine ringen en de paprika in kleine blokjes. Houd straks van allebei een klein beetje apart voor de garnering.
4. Schuif de portobello’s in de warme oven en bak ze in 10-12 minuten al dente.
5. Snij ondertussen de zalm in blokjes en bak ze in 2-3 minuten in een koekenpan gaar. Leg de zalm op een bord en houd het warm onder een stuk aluminiumfolie.
6. Fruit de knoflook aan in dezelfde pan. Voeg de paprika toe en bak alles zo’n 3 minuten op matig vuur. Doe dan de bosuitjes erbij samen met alle kruiden en de stukjes steel van de portobello. Bak alles nog zo’n 5 minuten.
7. Voeg nu ook de spinazie toe en laat het slinken. Schep zo nu en dan om. Giet tussendoor overtollig kookvocht zoveel mogelijk af.
8. Roer daarna de zalm en crème fraîche door het spinaziemengsel en warm alles een minuutje door op laag vuur. Proef nog even en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
9. Vul de voorgebakken portobello’s met lekker veel van het spinaziemengsel en strooi er wat geraspte kaas over.
10. Bak de gevulde portobello’s nog zo’n 3-5 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
11. Haal ze eruit en garneer tot slot met de achtergehouden bosuitjes en paprika.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie