Want fast food doesn’t have to be junk food… In ieder geval niet met deze gezonde kapsalon met zoete aardappel friet en zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker guilt-free genieten!

Voor 3 personen:
– 850 gr kip(dij)filet
– 750 gr zoete aardappel friet
– 3 handjes ijsbergsla reepjes
– 12 cherrytomaatjes
– 200 gr geraspte kaas
– 150 ml Griekse yoghurt
– Knoflook teentjes naar smaak
– 3 eetlepels platte peterselie
– 2 bosuitjes
– Shoarmakruiden
1. Knijp de teentjes knoflook uit en hak de peterselie fijn. Meng het met de yoghurt en zet het afgedekt weg in de koelkast.
2. Snij de kip in dunne reepjes en kruid het met olijfolie en shoarmakruiden naar smaak. Voeg er eventueel een snufje zout aan toe.
3. Bak de frietjes in 30 tot 40 min gaar in de oven. Laat ondertussen ook de kipshoarma garen in een pan.
4. Verdeel de friet over 3 schalen en verspreid daar bovenop de shoarma. Bedek alles met een flinke laag kaas. Plaats de schalen kort onder de grill tot het kaas gesmolten is (max 10 minuten).
5. Daarna verdeel je een handje ijsbergsla, wat gehalveerde cherrytomaatjes en een flinke klodder knoflooksaus over alle bakjes.
6. Garneer tot slot nog met wat bosuitjes en peterselie and you’re good to go!
TIP: De Lidl verkoopt kant en klare zoete aardappelfrietjes en ijsbergsla in reepjes. Scheelt weer tijd qua snijden.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie