Ovenschotels zijn hot en dat begrijp ik wel. Ze zijn lekker, snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. En omdat alles in één schaal gaat, heb je ook nog eens weinig afwas. Fijn!

Wanneer ik even een dagjes geen zin heb om lang in de keuken te staan, ga ik vaak voor een ovenschotel.
Even wat snijden, een beetje marineren… En dan alles bij elkaar gooien en de oven een uurtje zijn werk laten doen.
Perfect voor een luie dag of als je juist heel druk bent en eigenlijk tijd te kort komt.
Voor 3 personen:
– 500 gr vers kabeljauwfilet
– 400 gr worteltjes
– 3 tot 4 kleine aardappels
– 1 broccoli
– 2 tomaten
– 1 grote ui
– 25 gr koriander
– 5 teentjes knoflook
– Halve citroen
– 70 ml olijfolie
– 2,5 tl zout
– 0,5 tl peper
– 1,5 el viskruiden
– 1 tl gemalen komijnzaad
– 4 el ras el hanout
1. Begin met de marinade voor de kabeljauw. Meng 50 ml olijfolie met 1,5 tl zout en 0,5 tl peper, 1 tl komijnzaad, 2 el ras el hanout, 3 teentjes knoflook, 15 gr koriander en 1,5 el viskruiden.
2. Snij de kabeljauwfilets in stukken en meng met de marinade. Laat ze minimaal 30 minuten rusten.
3. Snij ondertussen de ui, worteltjes, aardappelen en citroen in schijfjes.
4. Kook de gesneden worteltjes 15 minuten in kokend water.
5. Maak wederom een marinade van de resterende 20 ml olijfolie, 10 gr koriander, 1 tl zout, 2 teentjes knoflook en 2 el ras el hanout.
6. Voeg hier de aardappelschijfjes en gesneden worteltjes aan toe en hussel alles goed door elkaar.
7. Vet een ovenschaal in en leg hier alle groenten en vis in, verspreidt door elkaar heen. Eindig met wat schijfjes citroen.
8. Doe wat aluminiumfolie over je ovenschaal en plaats het een uurtje in een voorverwarmde oven op 240 graden.
9. Haal daarna het folie eraf en zet de schaal nog voor zo’n 10 minuten terug.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie