Deze heerlijke salade is ideaal als je geen zin hebt om te koken, maar wel gezond wilt eten. En ook niet verkeerd, het staat ook nog ‘s in een handomdraai op tafel. Wil je het vegan houden? Laat dan de geitenkaas achterwege.

Voor 6 tot 8 personen:
– 3/4 komkommer, zaadlijst verwijderd
– 1 biologische romaine sla
– 275 gram gekleurde snacktomaatjes
– 125 gram kikkererwten
– 100 gram pijnboompitjes
– 50 gram granaatappelpitjes
– 150 gram mini worteltjes
– 200 gram geitenkaas
– Handje babyspinazie
– 2 rode uitjes
– Half bosje platte peterselie
– 2 eetlepels olijfolie extra vierge
– 3 eetlepels honing
1. Snij de romaine sla, rode uitjes en babyspinazie in dunne reepjes.
2. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en hak het samen met de worteltjes in stukjes.
3. Halveer de snacktomaatjes, snij de peterselie fijn en brokkel de geitenkaas in stukjes.
4. Maak in een schaaltje een dressing van de honing en olijfolie.
5. Pak een grote schaal en doe hier al groente en fruit in samen met de geitenkaas. Giet er de dressing overheen en hussel tot slot alles goed door elkaar.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie