I love groenteburgers! Naast dat ze lekkere smaken, krijg je ook direct je dagelijkse portie groenten binnen. Deze burgertjes zitten namelijk boordenvol broccoli en zijn daarnaast koolhydraatarm en super makkelijk om te maken.

Voor 12 grote burgers of 18 mini burgers:
– 400 gram broccoli rijst
– 1 rode ui
– 5 tot 6 teentjes knoflook
– 3 eieren
– 1,5 theelepel aromat (tuinkruiden)
– 100 gram amandelmeel of speltmeel
– 75 gram geraspte geitenkaas
– 2 theelepels gedroogde koriander
– Zout en peper naar smaak
1. Doe de broccoli samen met het speltmeel, koriander en aromat in een diepe schaal.
2. Rasp de geitenkaas en de rode ui fijn en voeg toe. Knijp de teentjes knoflook uit boven het mengsel.
3. Breek de eieren in een mok en klop ze los. Schenk dit daarna bij het broccoli-mengsel.
4. Kneed met je handen alles goed door elkaar tot je een kleverige massa overhoudt.
5. Vorm burgers naar gewenste grootte en bak ze in wat zonnebloemolie gaar. Iedere zijde zo’n 5 minuutjes of tot ze goudbruin is kleuren.
Lekker met wat salade. Of eet op een broodje met een plakje cheddar cheese, sla en tomaat.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie