Ook lasagne is prima koolhydraatarm te maken door de lasagnebladen te vervangen met plakken courgette. Hier thuis is iedereen dol op deze lasagne en komt het dan ook regelmatig op tafel voorbij.

Je kunt er in principe alles in doen wat je zelf lekker vindt. Ik heb het gedaan met de dingen die ik op dit moment in huis heb. Dus mocht je iets niet in huis hebben: durf te varieren!
Je hebt nodig:
– 700 ml (zelfgemaakte) tomatensaus
– 300 gr rundergehakt
– 400 gr (zelfgemaakte) bechamelsaus
– 2 tomaten
– 1 grote ui
– 6 teentjes knoflook
– 2 courgettes
– 2 bakjes geitenkaas bolletjes van Bettine
– 150 gr geraspte kaas
– Italiaans kruiden naar smaak
– Basilicum naar smaak
– Zout en peper naar smaak
1. Begin met het maken van de tomatensaus en bechamelsaus en laat het afkoelen in de pannen tot je het straks weer nodig hebt.
2. Snijd de courgettes in hele dunne plakken. Bestrooi de plakken met wat zout. Laat het 10 minuten rusten zodat het vocht eruit kan trekken. Dep de plakken voorzichtig droog met wat keukenpapier. Anders wordt je lasagne te vochtig. En dat willen we voorkomen.
3. Rul het gehakt. Ondertussen snipper je de ui en snij je de tomaten in blokjes.
4. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de ui en tomaten toe. Pers de teentjes knoflook boven het gehakt uit en doe er alle kruiden bij. Roer goed door elkaar.
5. Giet er nu ook de tomatensaus bij en laat het 5 minuten kort pruttelen. Proef! Als je tevreden bent met de smaak is de saus klaar. If not, voeg dan voorzichtig nog wat extra kruiden toe. Als alles klaar is kun je de lasagne opbouwen.
6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en begin met een laag tomatensaus. Leg er daarna wat plakjes courgette op, gevolgd door wat bechamelsaus. Strooi daar wat geitenkaasballetjes op en doe daar bovenop weer wat plakjes courgette. Herhaal dit proces tot bijna alles op is.
7. Eindig ALTIJD met een laag bechamelsaus en strooi daar tot slot de geraspte kaas bovenop.
8. Plaats de lasagne zo’n 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie