Koolhydraatarm eten kan ontzettend lekker zijn. Zeker als je deze courgette rolletjes in zelfgemaakte tomatensaus op tafel zet! Het kost een beetje werk, maar het resultaat is heerlijk en je eet ook nog eens supergezond.

Voor 2 personen:
– 800 ml zelfgemaakte tomatensaus
– 2 kleine courgettes
– 350 gram ricotta
– 4 eetlepels pesto
– 1 medium ei
– 400 gram verse bladspinazie
– 4 eetlepels pijnboompitten
– 125 gram geraspte mozzarella
1. Je begint met het maken van de tomatensaus. Het recept hiervan vind je hier. Laat de saus vervolgens afkoelen.
2. Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf. Je komt dan waarschijnlijk uit op zo’n 20 tot 24 plakken.
3. Bak de spinazie in een pan tot het begint te slinken. Giet het af in een vergiet en laat de spinazie goed uitlekken. Druk het overtollige vocht er eventueel uit met een houten lepel.
4. Meng in een schaal de ricotta met de uitgelekte spinazie, ei, 2 eetlepels pijnboompitten, pesto, peper, zout en 75 gram mozzarella.
5. Schenk de tomatensaus in een ovenschaal.
6. Leg een plakje courgette op het aanrecht en schep onderaan de plak lekker veel van het ricotta mengsel. Rol het op en steek het rechtop in de tomatensaus. Herhaal dit proces tot alle plakjes goedgevuld in de tomatensaus staan.
7. Bestrooi ze met de rest van de kaas en de pijnboompitten.
8. Zet de schotel 25 tot 30 minuten in de oven en doe indien mogelijk de laatste 5 minuten de grill aan.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie