Fastfood doesn’t have to be junkfood. Zeker niet met deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg. Deze bodem bevat namelijk maar 10(!) koolhydraten. Daar worden we blij van!😁

Voor 1 pizza:
– 150 gram geraspte mozzarella
– 30 gram natural roomkaas
– 50 gram amandelmeel
– 1 medium ei
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Neem een pan met dikke bodem. Laat hierin de geraspte mozzarella samen met de roomkaas op middelhoog vuur smelten. Blijf voortdurend over de bodem roeren met een houten spatel! Als je merkt dat het aan dreigt te branden op de bodem, moet het vuur lager. Zodra je een mooie egale massa hebt zonder klontjes, draai je het vuur uit.
3. Voeg direct het amandelmeel en het ei toe aan de gesmolten kaas. Meng opnieuw alles goed door elkaar met een spatel.
4. Zodra het deeg voldoende is afgekoeld kneed je het met je handen tot een glad geheel.
5. Rol het deeg uit tot een pizzabodem en leg het op het bakpapier. Prik gaatjes in de bodem met een vork om opbollen te voorkomen.
6. Bak de pizzabodem 15 tot 20 minuten in de oven of tot de bodem goudgeel kleurt.
7. Laat het daarna 5 minuten buiten de oven afkoelen alvorens je de bodem omdraait om het tot slot te beleggen met je favoriete toppings.
8. Stop de pizza met de toppings nog eens 15 minuten terug in de oven om volledig af te bakken.
Smullen verzekerd!
Ik heb bovenstaande pizza dit keer belegd met ricotta, Italiaanse kruiden, gekookte kipreepjes, pijnboompitjes, mozzarella, rode ui en gele paprika.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Dat moet ik toch eens proberen, pizza maken op een flatbread. Het ziet er heerlijk uit en is een keer iets anders. Ik noteer hem op mijn lijstje om hem zelf eens te gaan maken!