Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme nasi kornet. Door de kruidige boemboe smaakt de bloemkoolrijst ‘net echt’. Lekker met ajam smoor of gewoon een simpel sateetje 🙂

Dit recept is voor 4 personen
Voor de ‘nasi’:
– 700 gram bloemkoolrijst
– 450 gram gebroken sperziebonen
– 6 eieren
– 1 prei
De boemboe:
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 theelepel djahe
– 1 theelepel trassie
– 2 theelepels sambal badjak
– Wat zwart gemalen peper
Verder nog:
– 2 blikken corned beef (a 340 gr)
– 4 theelepels gula djawa
– 4 eetlepels ketchup
– 2 eetlepel ketjap manis
– 2 eetlepel ketjap
– 2 eetlepels maggi
– Taugé
– Bosuitjes
– Een vijzel
1. Allereerst breng je een pannetje met water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en blancheer ze 3 minuten. Giet de bonen af onder koud water en zet ze apart.
2. Klop de eieren los en bak er 3 omeletten van. Laat ze afkoelen en rol ze daarna op om in reepjes te snijden. Zet ook dit apart.
3. Maak de boemboe door de uitjes en knoflook teentjes met een keukenmachine superfijn te snijden. Voeg het daarna samen met de trassie, peper, sambal badjak en djahe toe aan een vijzel en wrijf het fijn tot een papje.
4. Snij de corned beef in plakken en de prei in dunne repen.
5. Pak een grote wokpan en doe er wat olie in. Zet het vuur laag en voeg meteen de boemboe toe. Blijf roeren, zodat het fruit en niet aanbakt.
6. Na 5 minuten voeg je de corned beef toe en blijf je net zolang prakken tot het een glad mengsel is geworden.
7. Doe er nu ook de maggi, gula djawa, ketchup en ketjap bij en blijf roeren tot alles goed met elkaar vermengd is.
8. Nu hoef je er enkel nog de omelet reepjes, prei en bonen aan te te voegen.
9. Wanneer alles goed is opgewarmd strooi je er de bloemkoolrijst bij. Laat het 5 min. mee koken terwijl je nogmaals alles door elkaar roert.
10. Zet het vuur uit en garneer de nasi met wat taugé en bosuitjes.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie