Een koolhydraatarme ovenschotel is niet alleen mega lekker en supergezond. Het is ook nog eens eenvoudig en snel te bereiden. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag of wanneer je even weinig zin hebt en toch goed wilt eten.

Voor 3 personen:
– 500 gram vers kabeljauwfilet (3 stuks)
– 500 gram regenboog wortelmix
– 1 broccoli
– 2 tomaten
– 2 rode uien
– 1 kleine courgette
– 25 gram koriander
– 5 teentjes knoflook
– Halve citroen
– 70 ml olijfolie
– 2,5 theelepel zout
– 0,5 theelepel peper
– 1,5 eetlepel viskruiden
– 1 theelepel gemalen komijnzaad
– 4 eetlepels ras el hanout
1. Je begint met de marinade voor de kabeljauw. Meng hiervoor 50 ml olijfolie met 1,5 theelepel zout, een halve theelepel peper, 1 theelepel komijnzaad, 2 eetlepels ras el hanout, 3 teentjes knoflook, 15 gram koriander en 1,5 eetlepel viskruiden. Smeer de kabeljauwfilets hier goed mee in. Laat het minimaal 30 minuten marineren.
2. Snij de wortels in plakken en kook ze zo’n 15 minuten in kokend water. Snij ondertussen alle overige groenten in stukken.
3. De wortels en courgette laat je ook even marineren. Hiervoor maak je een mengsel van 20 ml olijfolie, 10 gram koriander, 1 theelepel zout, 2 teentjes knoflook en 2 eetlepels ras el hanout.
4. Vet een ovenschaal in en leg hier de groenten verspreid door elkaar in.
5. Leg de kabeljauwfilets bovenop de groenten met 3 plakjes citroen.
6. Doe wat aluminiumfolie over je ovenschaal en plaats het een uur in een voorverwarmde oven op 240 graden. Haal daarna het folie eraf en zet de schaal nog voor zo’n 10 minuten terug.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie