Afgelopen week aten we deze vegan Marokkaanse bowl. Het was de eerste keer dat ik het maakte, en zeker een herhaling waard. Waaaantttt, believe it or not… Deze gezonde bowl staat met een kwartiertje op tafel. En daar word ik blij van!

Voor 4 personen:
– 550 gram couscous
– 400 gram kikkererwten
– 400 gm tomatenblokjes
– 250 gram cherrytomaatjes
– 1 grote ui
– 3 teentjes knoflook
– 100 gram granaatappel pitjes
– 200 gram plantaardige kaas of fetakaas
– Halve komkommer
– 2,5 eetlepels harissa
– Bakje hummus
– 1 blokje groentebouillon
– 2 eetlepels olijfolie
1. Schenk 550 ml water in een pan en voeg hier 2 eetlepels olijfolie en 1 groente bouillonblokje aan toe. Breng het aan de kook.
2. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en doe je er de couscous bij. Doe de deksel op de pan en laat de couscous staan tot al het water is opgenomen. Dit duurt circa 10 minuten.
3. Hak de ui en teentjes knoflook heel fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit ze circa 3 minuten aan.
4. Doe er nu ook de tomatenblokjes bij en roer de harissa er door. Voeg tot slot de kikkererwten toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Laat het op laag vuur nog 5 minuutjes koken.
5. Snij ondertussen de cherrytomaatjes, komkommer en feta kaas in stukjes.
6. Zodra de couscous klaar is verdeel je alles over 4 schalen. Schep in elke schaal wat cherrytomaatjes, komkommer en kaas, samen met een flinke lepel kikkererwten en hummus. Garneer met granaatappelpitjes.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie