Het is een Mexicaans feestje vandaag op What’s cookin’?! Deze Mexicaanse bowl met tomaten salsa en guacamole is perfect comford food. Door de bloemkoolrijst is het ook nog eens koolhydraatarm. Yaaay!

Je kunt er in principe alles in doen wat je zelf lekker vindt. Ik heb het gedaan met de dingen die ik op dit moment in huis heb. Dus mocht je iets niet in huis hebben: durf te varieren!
Voor 3 personen:
– 800 gram bloemkool rijst
– 2 a 3 kipfilets
– 1,5 rode ui
– 2 grote vleestomaten
– 2 avocado’s
– 2 teentjes knoflook
– Klein blikje maïs
– Klein blikje zwarte of kidney bonen
– 200 gram crème fraiche
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 volle eetlepels Mexicaanse kruiden van Euroma
– 3 handjes geraspte kaas
– 1 blokje groente boullion
1. Snij de kip in stukjes en laat het kort marineren in 2 eetlepels zonnebloemolie en de Mexicaanse kruiden.
2. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Versnipper een halve ui en voeg dit samen met 1 eetlepel olijfolie en 2 fijn geperste knoflookteentjes toe aan de tomaten. Roer goed door elkaar.
3. Snij 2 avocado’s open en lepel ze uit. Prak ze grof fijn met een vork. Voeg hier 1 gesnipperde rode ui aan toe. Roer goed door elkaar en zet aan de kant.
4. Laat de blikjes maïs en bonen uitlekken. En breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Voeg hier het blokje groente bouillon aan toe.
5. Bak de stukjes kipfilet in een pan gaar.
6. Wanneer ze gaar zijn, voeg je de bloemkool rijst toe aan de grote pan met kokend water. Laat het 3 minuten koken en giet het daarna af.
7. Verdeel de bloemkool rijst over 3 grote schalen. Schep overal wat tomatensalsa, kip, maïs, bonen en guacamole bij. Maak af met een volle hand geraspte kaas en serveer er een schaaltje crème fraiche bij.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie