Zin in iets anders dan pasta met tomatensaus? Probeer dan deze pasta met pompoensaus. De saus is heerlijk romig en zit propvol met verse bladspinazie en geitenkaas.

Voor 4 personen:
– 500 gram penne
– 800 gram pompoen blokjes
– 500 gram verse bladspinazie
– 250 gram kookroom
– 300 gram natural geitenkaas van Bettine
– 75 gram pijnboompitten
– Peper en zout
1. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes in circa 10 minuten gaar.
2. Giet de pompoen blokjes af en doe ze terug in de pan. Schenk er de kookroom bij en verkruimel er 300 gram geitenkaas boven. Pureer alles met een staafmixer tot je een gladde en romige saus overhoudt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
3. Roerbak de spinazie met wat olie in een wokpan. Doe een flinke hand in de pan. Roer door, laat slinken en voeg dan pas de volgende hand spinazie toe. Herhaal tot alle spinazie in zo’n 5 – 7 minuten geslonken en beetgaar is.
4. Giet de spinazie af en voeg het toe aan de pompoensaus. Roer alles goed door elkaar.
5. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes. Laat de pijnboompitten uitlekken op keukenpapier.
6. Schenk de penne af zodra ze gaar zijn. Verdeel de pasta over alle borden en schep er flink wat saus bovenop.
7. Verkruimel de rest van de geitenkaas boven de borden en strooi tot slot overal nog een handje pijnboompitten overheen.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie