Hou je van pizza, maar eet je ook graag gezond? Dan ga je deze koolhydraatarme pizza met bresaola en rucola echt top vinden! Als bodem heb ik fathead deeg gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een normale pizzabodem gebruiken.

Voor 1 pizza:
– 1 pizza bodem (fathead deeg)
– 2 eetlepels tomatensaus
– halve bol mozzarella
– Italiaanse kruiden naar smaak
– 60 gram bresaola
– Halve hand rucola
– Volle hand geraspte parmigiano reggiano
1. Als bodem heb ik fathead deeg gebruikt, wat koolhydraatarm is. Maar je kunt natuurlijk ook normaal pizza deeg maken of een kant en klare bodem kopen.
2. Vervolgens smeer je 2 eetlepels (zelfgemaakte) tomatensaus met Italiaanse kruiden uit over de bodem en beleg je het met plakjes mozzarella. Bak de bodem in 15 – 20 minuten af op 180 graden.
3. Beleg de pizza met de bresaola, rucola en de geraspte parmigiano reggiano.
Buon appetito!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie