Zelfgemaakte pizza frutti di mare is natuurlijk het allerlekkerst. En met dit recept staat het ook nog eens met een half uurtje op tafel. Maken dus!

Je kunt er in principe alles in doen wat je zelf lekker vindt. Ik heb het gedaan met de dingen die ik op dit moment in huis heb. Dus mocht je iets niet in huis hebben: durf te varieren!
Voor 1 pizza:
– 1 pizzabodem (zelfgemaakt!)
– 2 eetlepels kruidige tomatensaus
– 250 gram zeevruchten
– 6 stuks anjovis van Princes
– 50 gram geraspte Perocino
– 125 gram ricotta
– 2 eetlepels gedroogde oregano
1. Warm de oven voor op 230 graden en laat de zeevruchten ontdooien. Dep ze goed droog, zodat je pizza straks niet waterig wordt.
2. Leg de pizzabodem klaar en smeer het in met de tomatensaus.
3. Klop in een schaaltje de ricotta los en meng hier de oregano door. Smeer alles uit over de pizzabodem met tomatensaus.
4. Beleg de pizza met de zeevruchten en anjovis en strooi hier tot slot de Perocino overheen.
5. Bak de pizza in circa 8 – 10 minuten af.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie