Saoto soep is een heldere en goedgevulde kippensoep uit de Javaanse keuken. Voor mij is het op en top comfort food. Met dit recept zit je het binnen een handomdraai op tafel en zullen de complimenten je om de oren vliegen.

Voor 1,5 liter soep:
– Zakje boemboe voor soto van Toko Lien
– 2 kipfilets
– 250 gram gekookte rijst
– 6 gekookte eitjes
– Bakje Taugé
– Bosje selderij
– Zakje gebakken uitjes
– Sambal badjak
1. Bak de boemboe kort aan in een grote pan en doe er daarna 1,5 liter water bij. Snij de kipfilets in grote stukken en kook ze gaar in het bouillon.
2. Vis de kip eruit en laat het afkoelen. Kook ondertussen de eitjes en het rijst gaar en giet alles af.
3. Snij het bosje selderij in kleine stukjes en de eieren door de helft. Zodra de kip voldoende is afgekoeld trek je de stukken uit elkaar tot je grove pulled chicken hebt.
4. Schep in ieder schaaltje wat rijst. Leg er wat kip, selderij en taugé bovenop. Giet er bouillon overheen en eindig met een eitje en wat gebakken uitjes. Voeg naar smaak nog sambal toe en genieten maar.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie