Deze sojasaus-eieren zijn da bomb diggy en moet je absoluut eens proberen! Ze zijn een heerlijke toevoeging in Japanse ramen of als bijgerecht bij bijvoorbeeld bami.

Ze zijn erg simpel om te maken en nog belangrijker: ontzettend lekker!
Je dient alleen een paar uur geduld te hebben. Ik maak ze daarom altijd een avond van tevoren klaar en zet ze daarna in de koelkast.
Voor 7 eieren:
– 12 gr suiker ( of honing naar smaak)
– 90 ml warm water
– 175 ml Japanse soja
– 30 ml rijst azijn of mirin
1. Kook de eieren in maximaal 7 minuten medium gaar en laat ze daarna schrikken in ijswater of koud water. Op deze manier garen ze niet verder en blijft het eigeel ietwat zacht.
2. Ondertussen meng je bovenstaande ingrediënten met elkaar in een schaal.
3. Daarna pel je voorzichtig de eieren en leg je ze in de schaal met het soja-mengsel. Het mengsel bedekt niet de eieren in zijn geheel, daarom dien je ze de volgende dag of na minimaal 4 uur even om te draaien.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie