Aubergines zijn gezond, bevatten veel vezels en zijn ook nog eens caloriearm. Combineer het met teriyaki en je hebt een match made in heaven!

Voor 1 aubergine:
– 1 aubergine
– 5 tot 7 eetlepels teriyaki saus
– 300 ml water
– 2 tot 3 eetlepels olijfolie
– 1 bosje bosuitjes
– Klein handje ongezouten pinda’s
1. Giet 250 ml water in een hapjespan en breng dit zachtjes aan de kook.
2. Halveer ondertussen de aubergine en maak kruislings inkepingen.
3. Zodra het water kookt leg je de aubergine erin met de inkepingen naar beneden. Strooi er wat zout bij en doe de deksel op de pan. Laat het vuur laag staan.
4. Snij de bosuitjes in kleine ringen. Hou wat apart voor de garnering.
5. Zodra het water bijna is verdwenen voeg je de olijfolie toe, samen met wat bosuitjes en de pinda’s. Bak alles zo’n 2 minuten mee.
6. Voeg nog eens 50 ml water toe en 5 tot 7 eetlepels teriyaki (of naar smaak). Draai na 3 minuten de aubergines om en laat de saus indikken. Zet het vuur hierbij niet te hoog, want dan kan het te snel gaan.
7. Eventueel kun je nu nog wat extra teriyaki toevoegen of de saus juist aanlengen met wat meer water.
8. Als de saus eenmaal naar wens is, kun je de aubergines op een bord scheppen. Lepel er nog wat extra teriyaki saus overheen en garneer tot slot met het laatste restje bosuitjes.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie