Believe it or not… Dit gerecht staat binnen een handomdraai op tafel! Ideaal voor doordeweeks of wanneer je weinig zin hebt 🙂 Door de yoghurt en granaatappelpitjes is het daarnaast ook nog eens heerlijk verfrissend.

Voor 3 – 4 personen:
– Potje tikka masala van Patak
– Knoflook en koriander naanbrood
– 400 gram kikkererwten
– 1 aubergine
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 15 gram platte peterselie
– 100 gram granaatappelpitjes
– 300 gram vegan Griekse yoghurt
– 100 gram ongezouten cashewnoten
– Halve theelepel uienpoeder
– Zout en peper naar smaak
1. Rooster de cashewnoten in 3 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.
2. Snijd de aubergine en ui in kleine blokjes en knijp de teentjes knoflook uit.
3. Doe wat olijfolie in een pan en voeg hier de knoflook en ui aan toe. Na 5 minuten doe je er de aubergine bij.
4. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze schoon met water. Voeg ze toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
5. Kort daarna schenk je de tikka masala saus erbij. Doe een scheutje water in de pot en schud goed. Voeg ook het laatste restje van de saus toe.
6. Voeg de uienpoeder en eventueel wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Doe nu de deksel op de pan en laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen.
7. Snijd de peterselie fijn. En bak het naambord af.
8. Dien de vegan tikka masala op in een mooi groot bord of platte pan. Schep er een flink klodder yoghurt in en garneer met wat granaatappelpitjes, peterselie en cashewnoten.
9. Doe de rest van de yoghurt, granaatappelpitjes en noten in kleine schaaltjes zodat iedereen naar wens extra kan toevoegen.
Gebruik het naanbrood als bestek en eet gezellig met zijn allen uit 1 bord.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie