Hier thuis zijn we he-le-maal fan van poké bowls. Ik maak ze wekelijks. Het grootste voordeel? Je kunt eindeloos variëren! De ene keer geef ik er een Mexicaans tintje aan, een andere keer mediterraans of wat ik op dat moment in huis heb. Dit keer is het een vegetarische bowl vol groen geworden. Heerlijk!

Voor 4 flinke bowls:
– 500 gram sushirijst
– 2 eetlepels roze gember
– Sojasaus naar smaak
– 43 gram wasabi pasta
– 3 eetlepels mayonaise
– 2 avocado’s
– 125 gram zeewiersalade
– 200 gram sojabonen
– Bosje bosuitjes
– 1 komkommer
– 75 gram mini worteltjes
– 2 theelepels zwart sesamzaad
1. Kook de sushi volgens de gebruiksaanwijzing en laat dit afkoelen.
2. Snij de avocado’s door de helft, ontpit ze en haal ze uit hun schil.
3. Rasp de worteltjes. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij het in blokjes. Snij de bosuitjes in ringetjes.
4. Knijp 43 gram wasabi (1 tube) leeg in een kommetje en meng dit met de mayo tot wasabi-mayonaise. Vind je het te pittig, gebruik dan wat minder wasabi pasta. Optioneel kun je het nog aanlengen met een eetlepel water, mocht je het wat dunner willen hebben.
5. Verdeel de sushi rijst over 4 schalen. Schenk er wat sojasaus naar smaak overheen en schep er wat wasabi-mayo bij. Roer het goed door elkaar.
6. Verdeel vervolgens ook de avocado, sojabonen, zeewiersalade, bosuitjes, komkommer en wortels over de schalen. Maak het af met wat gember en zwart sesamzaad.
7. Serveer de wasabi-mayo er apart bij.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie