Wil je de verwachtingen van je gasten overtreffen? En misschien ook wel die van jezelf? Zet dan eens deze chocolade tagliatelle met rood fruit op tafel. Succes gegarandeerd!

Voor 4 personen:
– 200 gram bloem
– 25 gram cacaopoeder
– 3 medium eieren
– 150 ml slagroom
– 100 gram hazelnootpasta
– 2 handjes rood fruit
– Munt
1. Zeef het bloem en cacao samen tot een hoopje in een diepe schaal. Maak een kuiltje.
2. Klop de eieren los en schenk de losgeklopte eieren er in het midden bij.
3. Meng alles geleidelijk met je vingertoppen door elkaar tot je een stevig pastadeeg hebt.
4. Winkel het deeg in plastic en laat het 30 minuten rusten.
5. Draai daarna het deeg voorzichtig door de pastamachine. Je kunt tagliatelle maken, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere pastavorm kiezen.
6. Laat de pasta een kwartiertje op een rekje drogen. Als je dat niet hebt, hang de pasta dan aan een kledinghanger.
7. Zet ondertussen een pan met ruim water op.
8. Maak in een andere pan de saus klaar door de slagroom en hazelnootpasta rustig op te warmen. Laat het niet koken.
9. Voeg de pasta toe aan de pan met inmiddels kokend water en kook het in circa 4 minuten el dente.
10. Verdeel de pasta over 4 borden, schep overal wat saus overheen en garneer met wat rood fruit en munt.
Je kunt natuurlijk ook prima voor andere toppings kiezen: ijs, noten, karamel, ander fruit. Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie