Er zijn veel verschillende soorten arepa’s. Vaak in de vorm van (hartige) broodjes. De Dominicaanse arepa is daarin anders. Het is een heerlijk zoete en smeuïge cake. Gemaakt van maïsmeel, melk, kaneel en rozijnen.

Voor een springvorm van 22 cm:
– 260 gram maïsmeel
– 240 gram kristalsuiker
– 1/2 theelepel zout
– 130 gram rozijnen
– 500 ml volle melk
– 625 ml kokosmelk
– 4 kaneelstokjes
– 50 gram ongezouten roomboter
– 1 eetlepel ongezouten roomboter
1. Vet de springvorm in met 1 eetlepel roomboter.
2. Pak een pan met een dikke bodem. En doe hierin de maïsmeel, suiker en zout. Roer alles goed door elkaar.
3. Smelt de roomboter 30 seconden in de magnetron en voeg dit samen met de melk en kokosmelk toe aan het maïsmeel mengsel.
4. Mix alles met een mixer tot een glad beslag.
5. Voeg nu ook de rozijnen en kaneelstokjes toe.
6. Zet de pan voor 10 minuten op medium vuur en blijf continu roeren. Het beslag zal langzaam dikker en dikker worden.
7. Zodra het beslag goed aan je lepel blijft hangen als je het op zijn kop draait is het dik genoeg. Haal er de kaneelstokjes uit en giet het beslag direct over in de springvorm.
8. Bak de arepa dulce in 90 minuten af in een voorverwarmde oven op 160 graden.
9. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en haal het daarna pas uit de springvorm.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie