Aangezien ik nog een pompoen in de voorraadkast had liggen, leek het mij een goed idee om weer eens pompoencake te maken. Doordat ik amandelmeel heb gebruikt is deze cake niet alleen erg gezond, maar ook nog eens koolhydraatarm.

Je hebt het volgende nodig:
Voor de pompoencake:
– 400 gram pompoen(blokjes)
– 250 gram amandelmeel van Molensteen
– Handje rozijnen
– 2 handjes walnoten
– 4 eieren
– 1,5 eetlepel kaneel
– 3 eetlepels speculaaskruiden van Euroma
– 16 gr bakpoeder
– 2 theelepels vanille aroma
Voor de topping (niet koolhydraatarm!):
– 120 gram roomkaas
– 40 gram magere kwark
– 2 eetlepels honing
– 1,5 theelepel vanille aroma
– 1 handje noten naar keuze
Optioneel: je zou nog het rasp van 1 sinaasappelschil aan het beslag toe kunnen voegen. En rasp van een halve schil als topping bij de noten kunnen doen voor een leuk kleurtje. Had ik helaas niet meer in huis.
1. Kook de pompoen in ca. 10 min zacht. Laat het afkoelen. Mix het daarna met de eieren, rozijnen en vanille aroma tot een glad beslag.
2. Meng in een aparte schaal de amandelmeel samen met het bakpoeder, kaneel en de speculaaskruiden.
3. Voeg het pompoen beslag toe aan het amandelmeel. Verkruimel 2 handjes walnoten boven het beslag. Roer het nu met een garde goed door elkaar.
4. Giet het beslag in een siliconen cakevorm of een met bakpapier geklede cakevorm (want erg plakkerig). Plaats de cake in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak het in circa 55 minuten gaar.
5. Laat de cake afkoelen. Maak dan de topping door de roomkaas, kwark, honing en vanille aroma door elkaar te mengen.
6. Smeer de topping uit over de cake. Hak de noten fijn en strooi deze over de topping.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie