Kom je net als mij altijd tijd te kort tijdens de feestdagen? Dan is deze kerst chocolade trifle met kersen echt wat voor jou! Deze schaal vol lekkers staat namelijk binnen een half uur op tafel. Beloofd!

Hoe? Nou…..
Doordat ik nagenoeg alles al kant en klaar heb gekocht. Soms mag je het jezelf best makkelijk maken. Maak je liever alles from scratch? Dan kan dat uiteraard ook!
Wat heb je nodig:
– 650 ml slagroom
– 60 gram suiker
– 1 vanillestokje
– 700 gram kersen uit pot
– 450 gr (kant en klare) brownies
– 400 gr (kant en klare) melk chocolade mousse
– 225 gr (kant en klare) witte chocolade mousse
– 500 ml granaatappelsap
– 7 gelatine blaadjes
– 500 gram rood fruit
1. Ik heb de avond van te voren de onderste fruitlaag gemaakt, aangezien dit een paar uur in de koelkast moet stijven.
2. Week hiervoor 7 gelatine blaadjes zo’n 10 minuten in koud water.
3. Verwarm ondertussen de granaatappelsap. Het hoeft niet te koken. Knijp de blaadjes uit en roer ze 1 voor 1 door het sap. Giet het sap voorzichtig in de schaal en ga lekker naar bed.
4. De volgende ochtend verkruimel je de brownies erboven en maak je de tweede laag.
5. Daar bovenop schep je de witte chocolade mousse.
6. Laat de kersen uitlekken en maak hiermee vervolgens je vierde laag.
7. Met de melk chocolade mousse maak je een vijfde laag.
8. Halveer tot slot het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het merg en 60 gram suiker stijf.
9. Dek je trifle af met de vanilleroom en verdeel daarop het rood fruit.
Voilà, heerlijk simpel maar o zo lekker.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Prachtige trifle